all mail address your message write your comment show all comments
Doubravník

městys Doubravník


Oficiální stránky

Doubravník
  Dnes je: 02.04. 2025 | Poslední články | Mapa stránek | Kalendář | Facebook | Info-seznam |
 

Úřad městyse:


Další rubriky:

Bezpečný internet:
logo NÚKIB

logo e-bezpečí

Nabídka práce:
  v regionech: - Tišnov
- Bystřice nad Pernštejnem

Doporučujeme:
Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje
Restaurace a penzion
Břetislava Sedláčka
Rekreační středisko - PRUDKÁ
MVDr.Barbora Bartošová
jižní Morava
ppgo
firebrno
krizport

Statistika:
TOPlist

Naposled přidané:
30/03/25 Fotogalerie
- Krahujec obecný
25/03/25 Úřední deska
- Oznámení o vyhlášení
18/03/25 Úřad městyse
- Rozpočtové opatření č.1

Mobilní rozhlas:
- Čištění místn...
- MUDr. Jana Jarochová
- Fotbalový klub
- MUDr. Josef Melník
- Divadelní předst...

Krátké zprávy:
    včera  DSO Tišnovsko
- TyJáTr FEST 2025
    včera  ZUŠ Tišnov
- Talentové zkoušky
    včera  Školní jídelna
- Jídelní lístek od 07.04…
Celý přehled   [17]

Pozemkové úpravy:
- Pozemkové úpravy

Přečtěte si:
Doubravnický zpravodaj
Doubravnický zpravodaj
obsah čísla  03/2024

Dotační program,
příspěvky:
- Obnova kultur. památek
- Podpora sportu, kultury

Možná vám uniklo:
- Další fotogalerie

Počasí:
Počasí Doubravník - Slunečno.cz

Obecní geoportál:
logo Geoportál

Kalendář městyse:
Kalendář městyse
verze pro tisk   [ zde ]

Fotogalerie:
www.rajce.net

doubravnik.rajce.net


Programování a správa:
Petr Koukal

Včelařský rok 2023

02.05.2024

Zpráva o činnosti včelařské organizace



Michal Bednář,
Jednatel včelařského spolku Doubravník





Tradiční včelín v našem kraji. Foto: Michal Bednář



Včela na krásence. Foto: Anežka Bednářová






K článku o včelách nám stylově včelaři poslali i recept na jarní medové perníčky, které si můžete zkusit upéct třeba i s medem místních včel (pozn. red.).


Základní recept na medové perníčky

Pro přípravu perníčků se používá jako jedna z hlavních surovin med, který dává těstu i hotovým výrobkům charakteristické vlastnosti.


Suroviny:


Suroviny pro přípravu mletého koření:


Pracovní postup:

V mlýnku pomeleme koření a vše důkladně promícháme v předepsaném poměru. Do mísy navážíme všechny uvedené suroviny, z nich potom vypracujeme těsto, které necháme v chladu odležet alespoň 24 hodin.

Druhý den těsto na pomoučeném vále rozválíme a formičkami vykrajujeme perníčky. Naskládáme je na plech a pečeme v troubě na 175 °C. Perníčky ihned po upečení potíráme rozšlehaným vajíčkem.

Zdobíme libovolně bílkovou polevou nebo královskou glazurou.



 





Celý článek | přečteno 156 x   ohlasů 0 Přidat názor Verze pro tisk Sdílet na Fb

Tyto stránky byly vytvořeny prostřednictvím redakčního systému napsaného v PHP jazyce
a nepoužívají soubory cookies k ukládání uživatelských dat.
validní HTML 4.01 validní CSS 2.1 validní RSS 0.91 ochrana proti s.p.a.m.u
optimalizováno pro prohlížeče SeaMonkey , Firefox , Opera a Yandex
data jsou komprimována metodou (gzip)
prohlášení o přístupnosti webu
© 2004 - 2025